Jeugdtraining

Voor jeugdspelers (t.e.m. u19) is er een breed gamma aan jeugdtrainingen. In onze club zijn zowel jongens als meisjes lid.

De kostprijs van de groepstrainingen is in het lidgeld inbegrepen. Aansluiten kan het hele seizoen lang. Nieuwe spelers kunnen aansluiten bij groep 2 (zie hieronder) en krijgen 3 gratis proeftrainingen om zo een goed beeld te kunnen vormen van het tafeltennis en kennis te kunnen maken met de groep.

Wie kan er wanneer trainen?

Vanaf 6 september 2023 worden de trainingen opnieuw hervat volgens het onderstaande schema:

De eerste training voor nieuwelingen is van begin september tot eind mei op woensdag van 16u15 tot 17u45 en op zaterdagvoormiddag van 10u45 tot 12u15. U kan zich best een kwartiertje voor de training aanmelden in sportkledij.

De gevorderde jeugdspelers trainen op woensdag van 18u tot 19u30 en op zaterdagvoormiddag van 10u45 tot 12u15. Daarna kan je ook nog doorschuiven naar de training op maandagavond vanaf 19u30.

Alle informatie over de groepsindeling en wie er wanneer kan trainen vind je hier.

Op zaterdag van 9u tot 10u30 vindt een training plaats, speciaal voor meisjes. De meisjes mogen, naast deze meisjestraining, ook deelnemen aan de andere jeugdtrainingen. 

Tijdens de vakantieperiodes kunnen de jeugdspelers ook vrij komen trainen op dinsdagavond vanaf 19u30. Daarnaast is er tijdens de zomervakantie, vanaf 2 augustus, ook één gezamenlijke jeugdtraining op woensdag van 18u tot 19u30. De jeugdtrainingen op zaterdag beginnen opnieuw vanaf 9 september (van 10u45 tot 12u15).

Het gebruik van trainingsballetjes is uiteraard inbegrepen in het lidgeld. De jeugdspelers kunnen ook gratis een beginnerspaletje van de club gebruiken. Als zij een gevorderd niveau halen, is het aangeraden om een eigen palet aan te schaffen. Laat je daarbij best adviseren door onze clubtrainers.

Onze club heeft verschillende jeugdploegen in competitie. Na één à drie jaar kunnen de meeste jeugdleden in een competitieploeg ingepast worden met spelers van ongeveer hetzelfde niveau. De thuiswedstrijden worden op zaterdagnamiddag betwist. Op verplaatsing kan dat op zaterdag in de voormiddag of namiddag zijn.

Voor meer info kun je terecht bij onze jeugdcoördinator Bjorn Neirinck

In onze club bieden we ook Kidsping aan. Dit is tafeltennis voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Meer informatie vind je op de pagina kidsping. Voor al jouw vragen hierover kan je terecht bij Bjorn Neirinck.